sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ihanaa mennä valmiiseen pöytään

Tänä viikonloppuna olin kyläilemässä ihanan kummityttöni perheen luona Keski-Suomessa.
Yksi asia mitä odotin kovasti rakkaiden ystävien näkemisen ohella oli ystäväni tekemä tsatsiki. Ai ai ai!
Ja niinhän siellä oli tsatsiki tekeytymässä!
Joimme ensi kaffet ja näyttihän se tekemäni Daim-kakku maistuvan. Kahvin kanssa joimme avecina unkarilaista Tokaijta. Makeat Tokaji aszú -viinit luokitellaan makeuden mukaan neljään luokkaan, kolmesta puttonysta kuuteen puttonyosiin. Kuuden puttonyosin viinissä on sokeria 150–180 grammaa litrassa ja kolmen puttonyosin viinissä vähän alle puolet tästä.Tämä meidän Tokaij oli tuota kolmen puttonyoosin viiniä. Mä olen itse säästänyt Unkarista tuomaani kuivempaa Tokaijta. Toukokussa menen takaisin Budapestiin keikalle, joten taidan tuoda tätä ihanaa ainetta lisää kotiin.
Ystäväni Jonna alkoi pian laittaa päivällistä. Huumavat tuoksut valtasivat koko talon.
Uunissa muhi vaikka mitä. Menussa oli broilerinrintaa, possua, parsakaalia ja valkosipuliperunoita.
Ja tässä talossa ei valkosipulia säästellä ja se on hyvä se. Myös perheen lapsoset syövät kaikkia ruokia siinä missä muutkin vaikka valkosipulia ja muita mausteita on runsaasti.
Ruokajuomana oli Chardonnay luomuvalkkaria. Hauskinta tuossa valkkarissa oli se, että se oli muovipullossa, ekoystävällisessä sellaisessa. Ja kyllä se viini oli ihan suunmukaista: :)
Jonnan tekemä ruoka oli ihanaa ja seura vielä ihanampaa! Kyllä tuo seura on aina sellainen asia,joka tekee ateriasta täydellisen ja varsinkin, kun tiedän, että ruoka oli rakkaudella tehty.
Kiitos Jonna!
Ruoan jälkeen lähdimme nauttimaan pihasaunan lämmöstä, paljusta, kynttilänvalosta ja tähtitaivaasta. Taustalla soi Reijo Taipaleen Tähdet meren yllä. Oli täydellistä!
Hyvien yöunien ....niin ja kellojen siirron jälkeen, sunnuntaiaamun kahvit, ulkoilua ja lounas. Muut söi maukkaannäköistä uunilohta ( mähän kun oon kala-allerginen) ja minä broileria. Lisukkeina tietenkin tsatsikia (joka muuten maistuu ruissipsien kanssa tooodella hyvälle), itsetehtyä aurinkosalaattia ja kukkakaalia.
Hyvillä mielin ja vatsa täynnä kohti kotia ja tietty  jätskihimo yllätti matkalla. Eikun kauppaan ja lakujätskiä ostamaan.
Soffalle,telkkari auki ja ääntä kohti!

-Johanna

3 kommenttia:

  1. Kun rakkautta on ympärillä se tarttuu väkisin ruokaankin;)<3 Ihana viikonloppu. Kiitos teille ja seuraavaa hetkeä odotellessa....;)

    VastaaPoista