tiistai 11. maaliskuuta 2014

Porkkanakeitto with a twist

Eilisten porkkanamuffinssi-övereiden jälkeen on hyvä palata ruotuun. Ensin salille, sitten keitto porisemman ja vielä myöhemmin joogaan.
Mä teen usein, aina melkein alkuviikolla, erilaisia keittoja. Varsinkin talvella. Ne lämmittää mukavasti ja on kevyitä.
Ehdottomia suosikkeja on porkkana-bataattikeitto. Nyt kuitenkin testasin vähän jotain uutta.

Porkkanakeitto with a twist

n. 8 porkkanaa
juuriselleri
sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
lihaliemikuutio (myös kasvis-tai kanaliemikuutio käy)
kuivattua chiliä
1 tl basilikaa
muutama kokonainen mustapippuri
suolaa
1 rs Arlan India-tuorejuustoa (sisältää mm. papaijaa ja currya)

Kuori ja pilko kasvikset.
Heitä kiehuvaan veteen lihaliemikuutio, kuivattu chili, suolaa  ja muutama mustapippuri , kasvikset perään.
Anna kiehua kunnen kasvikset pehmeitä.

Ota keitinvesi talteen.
Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää basilika ja tuorejuusto.
Keitinlientä voit lisätä sen mukaan millaisen koostumuksen keitollesi haluat.
Itse pidän aika paksusta keitosta.

Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja mausteita makusi mukaan.

Ja vaikka itse sanonkin, niin siitä tuli ihan huippua! Uusi suosikkini!
-Johanna


2 kommenttia:

  1. Hyvän oloinen resepti! Tästä vois tulla maukas linssiversionakin :)

    VastaaPoista
  2. Kuningattaren kulinarismia11.3.2014 klo 22.10

    Pitääkin testata linssiversio. :)
    -Johanna

    VastaaPoista