perjantai 7. maaliskuuta 2014

Key lime-pie

Tänään tulee vieraita ja mä tein Key Lime-pien eli limepiirakan:

Key lime -pie


Pohja:
200g diggestiivikeksejä
100g voita

Täyte:
5 limeä
1 tlk kondensoitua maitoa (kuva tölkistä alla ja sitä saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista, useasti se löytyy hyllystä missä venäläisiä tuotteita)
4 keltuaista

Päälle:
Kermavaahto

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Itse käytän blenderiä, sillä saa tasaista jälkeä
Lisää sulatettu voi. Painele seos piirakkavuoan  pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohaa keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä
Pese limet huolellisesti. Raasta niiden kuori ja purista mehu talteen.
Sekoita kondensoitu maito, keltuaiset, limen kuoriraaste ja mehu keskenään.
Jätä seos maustumaan n. 30-60 minuuutiksi.
Siivilöi tämän jälkeen seos tiiviin siivilän läpi ja heitä limetin kuoriraaste pois.
Täytä piiras seoksella ja kypsennä uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai hieman hieman pidempään, riippuu uunin tehosta
Anna jäähtyä
Lisää päälle kermavahtoa

Mukavaa viikonloppua ja muistakaa herkutella!

-Johanna





1 kommentti:

  1. Oli kyllä hyvää ;) kokeilen tehä itekkin.

    VastaaPoista