keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Mokkapalat

Nuo lapsuuden syntymäpäivien herkut, ensimmäiset leivonnaiset, joita on koskaan tullut tehtyä.
Jostain ne putkahti mieleeni, joten silloinhan on ihan pakko niitä tehdä.
Mieleeni tulee myös Neljän tähden illallinen-ohjelma, johon sain osallistua. Ohjelmassa ystäväni Gekko Paavilainen teki mymssiä..hmm...silloin mietittiin, että mitä ihmeen mymssiä ja ne osoittautuikin mokkapaloiksi.
Gekon kanssa niitä tehtiin yhdessä myös, kun porukalla katsoimme Neljän tähden illallisten jaksot ensimmäistä kertaa. Teimme kutsuvieraille mymssiä. Silloin meni vaan joku mieleen, ne eivät kohonneet yhtään. Unohtuiko meiltä leivinjauhe vai mitä, en tiedä. Mutta hyviä olivat! :)

Mä tykkään, että mokkapalat ovat suht vaaleita eli en laita  kaakaojauhetta niin paljon taikinaan, enkä kuorrutteeseen. Tällä kertaa käytin Dominikaanisesta tasavallasta tuliaisiksi tuomaani kaakaota. Se on hieman erimakuista kuin meillä suomessa on totuttu, aika vahvan makuista. Aivan ihanaa!

Mokkapalat

3 munaa
3 dl sokeria
4 dl venhnäjauhoa
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 1/2dl maitoa
1 dl (100g) sulatettua voita

Kuorrutus:
4 dl (225 g) tomusokeria
5 rkl sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Päälle strösseleitä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute.
Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi...siis valmista kahvia..ei kahvinpuruja niinkuin mä joskus kakarana tein...
Sekoita tasaiseksi.
Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria.
Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle strösseleitä.

Näin ne klassikot pitävät vaan aina pintaansa!

-Johanna

Kaakaota Dominikaanisesta tasavallasta

6 kommenttia:

  1. Mokkapalat on todella herkullisia. Tyttäreni, Mirkku, tekee ne gluteenittomina. Täytyypä itsekin kokeilla ja tehdä Tenholle herkkua jota voin itsekin syödä.s

    VastaaPoista
  2. Mokkapalat on etenkin lasten ikisuosikki, ja kyllä ne maistuu minullekin!
    Ensi viikolla juhlimme 3 vuotiasta kuopustani ja ajattelin tehdä näitä sinne.

    Liityin lukijaksesi, kaima. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että lapsille maistuu. Ja miksipä ei , on ne niiiiin herkkuja! Kiva, kun lähdit seuraamaan blogia. :) Täytyypä käypä Herkkuhovi-sivuilla katsastamassa mitä sieltä löytyy! :)

      Poista
  3. Sulla on kivanoloinen blogi, jäämpä kurkkimaan :)

    Ahh, Dominikaaninen Tasavalta! <3 Itsekin olen pari kertaa siellä lomaillut mutta valitettavasti niin nuorena ettei tämä nykyinen die-hard kulinaristi ollut vielä kehittynyt. Nyt jos sinne menisi uudelleen niin ihan varmana tulisi hiukkasen erilaisia tuliaisia tuotua (=RUOKAA!). Voin vaan kuvitella kuinka erilaiselta tuo varmasti maistuu johonkin O'boyhin verrattuna :D

    www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    PS. Nyt jäi himo Ben & Jerry'siin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kovasti! Kiva, että jäät seurailemaan, mäpä käyn vastavuoroisesti sun blogissa katsomassa, mitä kivaa sieltä löytyy. :)

      Poista