maanantai 10. maaliskuuta 2014

Porkkanamuffinssit

Mukavaa alkanutta viikkoa! Mä ajattelin, että tällä viikolla, ennen viikonloppua ainakaan, en leivo mitään herkkuja.
Toisin kävi. ;) Oon miettiny tekeväni porkkanakakkua.  Nyt leivoin tuon kakun muffinssimuotoon.
Vai onko ne muffineja....kumpaa sanaa te käytätte?
Ja normaalistihan porkkanakakun päälle tulisi tuorejuustokuorrute, mutta nyt kun jääkaapissa ei ollut kuin suolainen tuorejuusto huomista keittoa varten, tein voikreemin.

Porkkanamuffinssit

5-7 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2dl öljyä
3 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maito

Koristeeksi:
mantelilastuja ja strösseleitä

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinssivuokiin

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna muffinssien hieman jäähtyä

Vatkaile voita  kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella.
Lisää n. 5 dl tomusokeria sihdin läpi.
Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
Lisää vaniljauutte/vaniljasokeri ja 3 rkl maitoa.
Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi on sopivan kuohkeaa. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää tomusokeria. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
Levitä kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele.
Näillä uuteen viikkoon.
Taidan nauttia näitä muutaman, kun katson Varesta telkkarista tänään.  
Ja huomenna salille kuluttamaan muffinssit pois. ;)

P.s. Teen muuten just ruokaa telkkarissa Nelosella. 4 tähden illallinen tulee TAAS uusintana!
Lupaan tännekkin laittaa nuo mun reseptit joskus.
-Johanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti