torstai 6. maaliskuuta 2014

Peli-illan piirakka

Eilen olimme muutaman ystävän kanssa sovittu, että kaffitellaan illalla. Noh, kaffittelu muuttuikin peli-illaksi ja piti keksiä jotain pikkusuolaista. Ja eikun jääkaapille taas katsomaan, mitä sieltä löytyy...äh, eihän siellä ollut edes sipulia.
Noh, jauheliha sulamaan pakkasesta ja piirakkapohjaa tekemään.
Ihan ookoo piirakka siitä tuli, kun vaan maustoi jauhelihan hyvin. Piirakan voi siis maustaa oman maun mukaan ja laittaa sinne myös sitä sipulia, jos tykkää.
Tällainen oli tämän peli-illan piirakka:

Peli-illan piirakka

Pohja:
 
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä 


Täyte:

400g naudan jauhelihaa 
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl pientä kuivattua chiliä.(Nämä chilit ovat Italiasta ,Pridisistä torilta hankittuja)
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
grillimaustetta
kuivattua basilikaa
oreganoa 
loraus ketsuppia (myös tomaattimurska passaa)
1 rkl sinappia

Päälle:

½ dl maitoa
1 muna

Edam-juustoraastetta
Pecorino-juustoraastetta
lehtiperisiljaa 
oreganoa


Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Hienonna valkosipulit ja chilit. Laita pannulle oliiviöljyä ja heitä joukkoon valkosipuli ja chili, sekä paprikajauhetta. Lisää jauheliha ja kypsennä.
Lisää loput mausteet. Levitä pohjan päälle.
Sekoita kulhossa maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle.
Ripottele pinnalle loput Edam-juustoraasteesta, Pecorino-juustoraaste, lehtipersilijaa ja oreganoa.
Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti