torstai 27. maaliskuuta 2014

Daim-kakku

Mä olen lähdössä lauantaina kyläilemään ihanaisen kummityttöni ja hänen perheensä luokse Keski-Suomeen ja lupasin viedä jotain herkkuleipomuksia mukanani. Noh, mulle tulikin keikka perjantaiksi Joensuuhun eli mun piti miettiä jotain, mikä säilyy autossa.
Pienen pohdiskelun jälkeen päädyin tekemään kuivakakkua. Mulla vaan ei ole ihan hirveen hyviä kokemuksia kuivakakkujen leipomisesta. Muutama on ihan onnistunut, mutta sitten on niitä katastrofeja. Yleensä jää kakku vuokaan kiinni. Eli mä otan mielelläni vastaan hyviä vinkkejä, miten kakun saa ehjänä vuoasta pois. :)
Tällä kertaan tuli tällainen:

Daim-kakku

200g margariinia/voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
3 kpl Daim-patukoita
1/2dl maitoa

Vaahdota voi, vaniljasokeri ja sokeri.
Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe ja kaakao.
Lisää maito taikinaan. Murskaa Daimit pieniksi rakeiksi ja lisää kevyesti sekoittaen. Paista kakku korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa 40-60min. Kokeile hammastikulla tai muulla onko kakku kypsää. Jos taikinaa ei jää tikkuun, kypsää on.

Koristele mielesi mukaan

Nythän kävi niin, että vaikka kuinka testasin kypsyyttä puutikulla, jostain syystä jäi vähän raaksi ja kakku lässähti hieman. Myös Daim-palat olivat painuneet suurin osa vuoan pohjaan.
On ainakin itsetehdyn näköinen. :)


Katsotaan miten tämä kelpaa lapsukaisille. Kyllä mä luulen, että hyvää on!


-Johanna


5 kommenttia:

  1. Heippa hei, löysin tänne tuolta Herkkusuu.fi-sivuilta =)
    Ja mikä ihana kakku täällä heti tuli vastaan!
    Sama täällä, välillä kakku on ja pysyy vuoassaan (vaikka kuinka huolellisesti ja hyvin on voidellut ja korppujauhottanut vuoan)... silloin kiinni jääneestä kakusta voi vaikka tehdä Cake popseja ;)
    Pilkoitko Daimit ihan pieneksi rouheeksi?

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löysit sivuille. Tämä kuivakakkujen maailma on mulle ihan utopiaa.Mutta ehkä harjotus tekee mestarin. Tuo npnkin hyvä idea, että cake popseja tekee lässähtäneestä kakusta. Mulla on cake popsit muutenkin vielä testaamatta. Ehkä se on seuraava projekti. :)
    Ja kaikki daimit eivät olleet ihan pieninä murusina, siksi ne isoimmat palaset painuivat varmaankin vuoan pohjaan.
    Virheistä oppii ja vanhana taitaa. :)

    VastaaPoista
  3. Hello ja kiitos mukavasta blogista! Oma blogi on ollut jäähyllä noin vuoden ja sain sulta taas inspiraatiota. I´ll be watching you! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitti Minna! Laitappa sun blogiin linkki, niin lisään sen tuonne mun blogilistaan ja todellakin alan seuraamaan! :)

    VastaaPoista
  5. Löytykin sun blogi! I´ll be watching YOU! :)

    VastaaPoista