maanantai 9. toukokuuta 2016

New York cheesecake ja vadelmamelba

Oon aina tehnyt vain hyydytettäviä juustokakkuja ja en oikein ole koskaan välittänytkään niin paljoa uunissa kypsytettävistä juustokakuista, mutta nyt päätin antaa sille mahdollisuuden ja tein tämän:

New York cheesecake ja vadelmamelba:

Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita

Täyte:
3 prk (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuusto
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan kuori
1rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (200 g) ranskankermaa
2rkl vehnäjauhoja

Murskaa keksit blenderissä tai pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle. 
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. 
Vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokeri sileäksi, lisää ranskankerma. Sekoita sen jälkeen joukkoon munat yksi kerrallaan, samoin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu. 
Siivilöi vehnäjauho joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten.
Paista uunin alaosassa n. 1 tunti tai kunnes kakku on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä hieman kostea. 
Avaa sitten uunin luukku hetkeksi, ota uunista virrat pois ja anna kypsyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin. 
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli., mutta ainakin neljäksi tunniksi.




Valmista vadelmamelba

Vadelmamelba:
1 pussi pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
1/2-1 dl vettä

Sekoita ja kuumenna vadelmakastikkeen ainekset kattilassa.
Kaada seos siivilän läpi ja jäähdytä. Auta tarvittaessa lusikalla painellen.
Halutessasi sekoita tilkka sitruunamehua kastikkeeseen.

Nauti!

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti