sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Taina Kokkonen

Näin kevään ensimmäisenä päivänä aloitan blogivierailujen sarjan: Kuningatarsiskojen kulinarismia.
Mun blogissa vierailee tästä kuusta lähtien kerran kuussa joku mun ihanista Kuningatarsiskoista.
He jakavat meille suosikkireseptinsä ja kertovat hieman reseptin taustoja. 
Ensimmäisenä vuoden 1999 Tangokuningatar :

 Taina Kokkonen (nykyään Timucin)


Taina kertoo: 
"Sitruunarisoton tarina on sellainen, että asuin sillon vuonna 2003, keikkailun lopettamisen jälkeen puolisen vuotta Italiassa, Firenzessä. Opiskelin siellä yksityisessä koulussa, Accademia del Gigliossa italian kieltä. 
Siellä koulussa oli opiskelijoita ympäri maailmaa ja heti ensimmäisenä päivänä mä ystävystyin itseäni vuotta vanhemman naisen kanssa, joka oli Australiasta saakka kotoisin! :) 

Meistä tuli hyviä ystäviä ja Anna oli mm. Suomessa joulua viettämässä sen jälkeen kun palasin kotiin Italiasta. 
Anna oli hyvä tekemään ruokaa ja hänellä oli tapana välillä pyytää, että tulisitko tänään syömään mun luo. 
Yhtenä kertana Anna teki "lemon risotto" -nimistä taivaallista ruokaa! 
Se ruoka on seurannut mua yhtenä lemppari ruokana täällä kotosalla kaikki nämä vuodet ja mun mieskin on kyseisen ruoan suuri fani! ;) 
Sen verran olen tuunannut alkuperäistä versiota, että me laitetaan siihen kanaa sekaan, eli meillä se ei ole pelkkä "risotto al limone", niin kuin italialainen varmaan tekisi.

Kerrottakoon vielä hauska yksityiskohta, että toimin Annalle amorina siellä Italiassa ja kutsuin meidän italian opettajan veljen Annalle kylään :D Tänä päivänä asuvat Australiassa kahden lapsensa kanssa! ;) "

Risotto al limone

1 iso sipuli 
1 valkosipuli 
oliiviöljyä 
2 dl risottoriisiä 
1 sitruunan kuori raastettuna 
2,5 dl valkoviiniä 
6 dl kanalientä 
parmesaania raastettuna (paljon!) 
nokare voita 
kanasuikaleita

Paista kanasuikaleet pannulla ja siirrä levylle odottamaan
Silppua sipuli ja valkosipuli ja laita wokkipannuun kuullottumaan oliiviöljyyn.
Keitä samanaikaisesti kattilassa 6dl vettä ja tipauta sinne kanaliemikuutio,
Kun sipuli on kuullottunut lisää joukkoon risottoriisit. Sekoittele koko ajan.
Kun riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi lisää joukkoon valkoviini.
Lisää riisin joukkoon kauhallinen kanalientä kerrallaan, seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin.
Raasta sitruunankuori odottamaan, samoin puolet parmesanjuustosta.
Kun risotto on kypsää, lisää joukkoon sitruunankuori ja sekoita,
Sen jälkeen pieni nokare voita ja parmesaraaste. Sekoita hyvin.
Lisää kanasuikaleet ja sekoita hyvin. 

Buon Appetito! <3
 
 Kiitos Taina!


-Johanna

 Käy kuuntelmassa Tainaa:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti