keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Halloween-herkut

Meillä oli viime viikonloppuna , kuten monella muullakin, pienet Halloween-juhlat ja sehän oli selvää, että karmaisevia herkkuja piti tehdä. Sekä suolaista, että makeaa, perus sipsien ja karkkien lisäksi.
Tässä meidän Halloween-menu:

Nakkimuumiot:

Nakkeja
Lehtitaikinaa (3 levyä riitti mulla)

Majoneesia
Kokonaisia pippureita

Sulata lehtitaikina ja leikkaa siitä ohuita nauhoja, n. sentin paksuisia
Kiedo taikinanauhoja nakin ympärille päähineeksi ja ”vartalon” suojaksi.
Painele taikina hyvin kiinni, jottei taikina avaudu uunissa.
Voitele taikinaosuudet kanamunalla.

Laita nakit leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes muumiot ovat kypsät ja hieman ruskistuneet.
Pursota majoneesista valkoiset pisteet silmiksi, käytä pakastepussia/pursotinpussia.
Lisää vielä mustapippurit.
Mutustele joko hieman lämpimänä tai sitten kylmän ketsupin kera.


Näytetään WP_000032.jpgNäytetään 2015_11_01_00_06_19.jpg




Noidan sormet: 


100g voita
1,5dl sokeria
2tl vanilijasokeria
1kpl kanamuna
4dl vehnäjauhoja

Kokonaisia manteleita (mä käytin suolattua manteleita, koska suolainen ja makea sopiin vaan niin hyvin yhteen)
2 rkl mansikkahilloa
Punaista elintarvikeväriä

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri  ja voi keskenään vaahdoksi.
Lisää joukkoon yksi kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita kunnon taikinaksi.
Jätä taikina jääkaappiin viilenemään joksikin aikaa.
Pyörittele taikinasta naru, joka leikataan sormenpituisiksi palasiksi.
Muotoile sormi ja painele veitsellä "rystyset".
Laita kynsiksi kokonaiset mantelit.
Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Anna sormien hieman jäähtyä ja lisää mansikkahilloon hieman punaista elintarvikeväriä , jotta se näyttää enemmän vereltä.

Koristele sormet "verellä" ja asettele ne mielesi mukaan tarjolle.

Näytetään WP_000018.jpg

Näytetään WP_000021.jpg


Haamukakku: 

Tämä resepti on K-Ruoka -sivuilta.


1 valmis torttupohja

Kostutus:

1dl maitoa
1tl vanilijasokeria

Täyte:

2l valitsemiasia jäätelöitä (itse käytin Herkkutrioa)
100g marenkia

Pinnalle:

2dl kuohukernaa
1rkl sokeria
1tl vaniliinisokeria

lakritismattoa


    Näytetään 2015_11_04_19_08_38.jpg
  •  
  • Pane torttupohja suoraan isolle tarjoiluvadille. 
  • Kostuta torttupohja vanilliini-maidolla. 
  • Paloittele jäätelö ja asettele ne vuorotellen marenkien kanssa keoksi torttupohjalle. 
  • Pane vati pakastimeen, ettei sula.
  •    
  • Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla sekä sokerilla. 
  • Kuorruta jäätelökeko kermavaahdolla haamun näköiseksi. 
  • Leikkaa lakritsimatosta soikeat silmät.
  • Paina koristeet kermavaahtoon oikeille kohdille. 
  • Tarjoa heti. 
  •  
  •  
  • Eli eikun ensi vuonna testaamaan. ;)
  •  -Johanna
  •  
  •  
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti