lauantai 28. marraskuuta 2015

Suolaiset tähtitortut

Meille Wera-Kaisan kanssa tuli pari viikonloppua sitten idea, että tehdään joku kerta jauhelihapasteijoita, mutta tehdään ne tähtitortun mallisiksi. Tässä siis mukava idea pikkujouluihin.

Suolaiset tähtitortut:

 Iso paketillinen lehtitaikinaa (valmiina levyinä)
200g sika-nauta jauhelihaa
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl keitettyä puuroriisiä
suolaa
mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 jauhelihamaustetta
1 kananmuna

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnetut sipulit ruskistumaan.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Mausta jauheliha.
Sekoita jauheliha ja riisi keskenään.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin) pizzaleikkurilla.

Laita täytettä n. 2 rkl kullekin palalle, ummista tarkasti.
Voitele munalla.
Paista 225 asteessa n.15-20min

Tarjoile pikkujouluvieraille vaikka glögin kera.

Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille!
-Johanna







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti