Valkosuklaa-lime juustokakku mansikkamelballa
Pohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte
200 g valkosuklaata200 g nmaustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljakastiketta
1 lime
4 liivatelehteä
mansikoita
Murusta keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella painellen.
Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele murupohja irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota vaniljakastike.
Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu vaniljakastike.
Pese lime hyvin ja raasta siitä kuori. Purista puolikaasta limestä mehut tuorejuustoseoksen joukkoon. Säilytä toinen puolisko koristelua varten.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Kaada liuotetut liivatteet nauhana muun täytteen joukkoon.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
Koristele halutessasi mansikanpaloilla. Itselläni niitä oli pakkasessa. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai yön yli.
Juuri ennen kuin tarjoilet tee puolikaasta limesta ohuita viipaleita ja koristele niillä kakku.
Tee Mansikkamelba:
3 dl kohmeisia mansikoita
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Laita ainekset kulhoon.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja purista sose siivilän läpi. sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu.
Ja onnittele ÄITIÄ!
Omalle äitikälle mukavaa äitienpäivää!
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti