keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Äitienpäiväksi valkosuklaa-lime juustokakku mansikkamelballa

Äitienpäivä on ovella ja tässä vihje miten hemmotella äitiä ihanalla juustokakulla.

Valkosuklaa-lime juustokakku mansikkamelballa 

 

Pohja 

200 g Digestive-keksejä 

100 g voita

Täyte

200 g valkosuklaata
200 g nmaustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljakastiketta
1 lime
4 liivatelehteä
mansikoita

Murusta keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella painellen.
Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele murupohja irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota vaniljakastike.
Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu vaniljakastike.
Pese lime hyvin ja raasta siitä kuori. Purista puolikaasta limestä mehut tuorejuustoseoksen joukkoon. Säilytä toinen puolisko koristelua varten.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Kaada liuotetut liivatteet nauhana muun täytteen joukkoon.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
Koristele halutessasi mansikanpaloilla. Itselläni niitä oli pakkasessa. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai yön yli.
Juuri ennen kuin tarjoilet tee puolikaasta limesta ohuita viipaleita ja koristele niillä kakku.

 Tee Mansikkamelba:

3 dl kohmeisia mansikoita
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Laita ainekset kulhoon.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja purista sose siivilän läpi. sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu.
Tarjoa heti juustokakun kanssa.



Ja onnittele ÄITIÄ!

Omalle äitikälle mukavaa äitienpäivää!

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti