maanantai 11. toukokuuta 2015

Edmonton ja sen herkut

Olin taannoin esiintymisreissulla Edmontonissa, Kanadassa. En oikein tiennyt mitä odottaa noin herkkuja ajatellen.
Sen tiesin, että paljon burgeripaikkoja ainakin löytyy. En oikeastaan syönyt kuin lentokoneessa Icelandairin miniburgereita.
Ja meidän hotellissa söin peuraburgerin, joka oli herkkua.
Meidän hotelli tai siis se oli bed&breakfast, oli tosi kiva paikka ja varsinkin aamiainen...mmm...tilattiin listalta , ei siis perus buffetaamiaista.
Jokaisessa annoksessa oli paistettuja perunoita ja hedelmiä ja siihen sai  valita mieleisensä pääruuan...tai no pääaamiaisen...:) Mä söin yhtenä aamuna tuollaisen ns.muffinin missä oli välissä pekonia, kanamunaa ymsyms. ja yhtenä aamuna pinaatti-feta munakkaan.

Päiväkaffella käytiin Tim Horton´silla ja siellä söin vaahterasiirappidonitsin ja join frenchvanilla-kahvin.Kaloreita nolla! Tarjolla oli myös virallinen Stanley Cup Playoffs-donitsi.


Kävimme päiväretkellä Kalliovuorilla ja siellä Jasperin kylässä kävimme syömässä korealaisessa ravintolassa. Mä otin miedosti maustettua kanaa...noh...mun mielestä se oli aika tulista Ja hyvää! Alkuruoaksi otimme porukalla jonkinsortin mykykeittoa eli keitossa oli kasviksia ja kasvistäytteisiä taikinapalloja.

Jasperissa oli myös ihana karkkikauppa, josta ostelin tuliaisiksi sellaisia herkkjuja mitä ei Suomesta saa, kuten Hersey´s -suklaata, Reese´s-suklaata,Dr. Pepper tankoja, Saltwater taffyä eli toffeeta.Siellä oli myös yksi seinällinen Jelly Beansejä. Olin kuin lapsi karkkikaupassa. :)


Lähtöpäivänä vierailimme pohjois-Amerikan suurimmassa ostoskeskuksessa West Edmonton Mallissa. Kaikkea ei ehtinyt näkemään, mutta hyviä ostoksia sentään tuli tehtyä, mm. Starbucksin Caramel- kahvia. Tuli myös syötyä herkkuja mm. jätskiä ihanasta jäätelöbaarista. Siellä sai vain itsetehtyjä puikkojätskejä. Otin maapähkinävoinmakuisen.

Lounas syötiin ennen lentokentälle lähtöä Boston Pizzassa.
Söin välimerrellisen pizzan, jossa fetaa, pinaattia, kanaa ja paaaaaljon juustoa. Tämä oli pizza yhdelle ja se oli mulle ihan liian iso.Tai ei se niin iso ollut, mutta täytettä oli riittävästi.
Jälkkäriksi brownie vanilijajätskillä. Tämä oli ns.suupalallinen ja oli mun mielestä ihan normaali annos mitä Suomessa saisi. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa normaalikokoinen annos eli siinä olisi varmaan ollut kilo brownieta ja litra jätskiä.

Paljon jäi vielä nähtävää ja maistettavaa Kanadassa. Eli takaisin on päästävä!

-Johanna

1 kommentti:

  1. Ui-jui-jui... <3 Vielä 12 päivää pitää malttaa...

    T: Pummitäti Kaa

    VastaaPoista