Mulla on pakastimessa edelleen paljon suppiksia, joten koska lähdimme viime viikonloppuna ystävän luokse, tein illanistujaisiin piirakan.
Pekoni-suppilovahveropiirakka:
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
75g voita
1 muna
2 rkl vettä
Täyte:
n. 4dl suppilovahveroita
paketillinen pekonia
1/2 punasipuli
1 valkosipuli
3 munaa
3dl savujuusto ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl cayennepippuria
ripaus mustapippuria
3 vihreää parsaa
tomaatinsiivu
parmesanraastetta
tuoretta basilikaa.
Nypi jauhot, suola ja
huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja
vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
Painele taikina voideltuun piirasvuokaan pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
Valmista täyte. Paista sieniä
kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Paista pekoni omassa
rasvassaan rapeaksi.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pekonin rasvassa.
Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.
Kumoa täyte vuokaan.
Lisää koristeeksi päälle kuoritut parsat ja tomaatti. Ripottele päälle parmesanraaste ja pieneksi silputtua basilikaa.
Paista
sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40
minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Piirakan kanssa voi tarjota raikasta salaattia.
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti