torstai 14. toukokuuta 2015

Pekoni-suppilovahveropiirakka

Mulla on pakastimessa edelleen paljon suppiksia, joten koska lähdimme viime viikonloppuna ystävän luokse, tein illanistujaisiin piirakan.

Pekoni-suppilovahveropiirakka:


Pohja:

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
75g voita
1 muna
2 rkl vettä

Täyte:

n. 4dl suppilovahveroita
paketillinen pekonia
1/2 punasipuli
1 valkosipuli
3 munaa
3dl savujuusto ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl cayennepippuria
ripaus mustapippuria
3 vihreää parsaa
tomaatinsiivu
parmesanraastetta
tuoretta basilikaa.

Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. 
Painele taikina voideltuun piirasvuokaan  pohjalle ja reunoille. Nosta viileään. 

Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pekonin rasvassa.  
Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.

Kumoa täyte vuokaan.
Lisää koristeeksi päälle kuoritut parsat ja tomaatti. Ripottele päälle parmesanraaste ja pieneksi silputtua basilikaa.
Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.  Piirakan kanssa voi tarjota raikasta salaattia.

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti