tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kahden suklaan juustokakku

Kahden suklaan juustokakun ohjetta toivottiin, tässä se on. Ja on todella herkullista.

Kahden suklaan juustokakku

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
6 kpl liivatelehteä
200g maustamaton mascarpone-juustoa
160g Philadelphia Marabou tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljasokeria
1/2dl sokeria
5dl kuohukermaa
130g valkosuklaata


Murenna keksit muruiksi kaulimella tai tehosekottimessa. Nypi voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos pohjalle. 

Vatkaa kerma (ja sokeri) kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
Sekoita sulanut valkosuklaa maustamattomaan mascarponeen.

Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä.
Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen 1/2 liivatenesteestä suklaatuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi ja loput liivatteesta maustamattomaan mascarpone-suklaaseokseen.
Jaa kermavaahto kahteen osaa ja sekoita toiseen valkosuklaa-mascardoneseos ja toiseen Marabouseos. 
Sekoita tasaiseksi.

Kaada täytteet vuokaan kahteen kerrokseen. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää kylmässä n. 5 minuuttia ensimmäisen kerroksen jälkeen-.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele mielesi mukaan.
Mulla oli pakkasessa valmiina valkosuklaakoristeita, jotka laitoin ja murustelin myös keksiä päälle ja strösseleitä.

Suklaisen hyvää!

-Johanna

1 kommentti:

  1. Voi mitä herkkua! Tuo Philadelphia Marabou tuorejuusto on aivan mielettömän ihanaa, se uppoaa ihan sellaisenaankin ;)

    VastaaPoista