keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Aamulla leivottavat sämpylät

Halusin leipoa sämpylöitä aamulla, koska saan ihanan ystäväni ja hänen pienen tyttärensä tänään kylään ja lounaaksi on perinteistä nakkikeittoa. Mutta hei, mähän voin tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.

Löysin tämän reseptin Myllyn Paras-sivuilta. Ja vähän tuota reseptiä muokkasin.

Aamulla leivottavat sämpylät



3 dl täysmaitoa
15 g hiivaa (⅓ pkt)
1 tl suolaa
2

porkkanaa raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
6-7 dl venhäjauhoja

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI:
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja raastetut porkkanat ja alusta taikinaksi jauhoilla.Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina leivinliinalla peitettynä yöksi jääkaappiin.

AAMULLA:
Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.
Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia.
Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Sitten vaan paaaaaljon voita päälle! Mums!

Mukavaa talvipäivää kaikille!

-Johanna






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti