sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Wienerleike eli Wieninleike eli Wienerschnitzel

Mä jotenkin hämärästi muistan lapsuudesta, että Wienerleike oli silloin 80-luvulla ns.pyhäruoka eli sitä syötiin sunnuntaisin ja sitä sai harvoin-. En tiedä mikä on nykypäivänä kyseisen ruokalajin laita, mutta nyt mä ajattelin tehdä niitä ihan perinteisesti sunnuntaina. Anjoviksen, sitruunan ja kaprikset jätin pois,koska olen kalalle allerginen, kapriksista en välitä ja sitruunaa nyt ei ollut. Tällä kertaa leikkeiden päälle löyti pakastimeen valmiiksi tehtyä valkosipulivoita. Ensiksi voi ajatella, että onpa tuhtia leivitetyn pihvin kanssa, mutta ei ollut ollenkaan.

Wienerleike 

600 g porsaan sisäfileetä (4kpl)
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl munaa
1 dl korppujauhoja

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Nuiji viipaleet lihanuijalla ohuiksi, jos ne ei vielä sitä ole. Nämä pihvit oli valmiiksi nuijittu meidän kaupan  lihatiskillä.
Pyöräytä lihat suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa.
Kasta lihat sen jälkeen kevyesti vatkatussa munassa. Kierittele lopuksi korppujauhoissa.
Paista leikkeet voissa  miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 3–4 minuuttia.

Nautitaan tietenkin perunamuusin kera. Nostalginen annos kerrakseen!
Mikä on sulle se nostalginen ruokalaji? Olis kiva kuulla. Laitahan kommentteihin.

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti