sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Lehtipihvi valkosipulimaustevoilla, mozzarella-basilika-villirukola-avocadosalaatin kera

Vapaan lauantai-illan kunniaksi päätin käydä hakemassa meidän marketin lihatiskiltä naudan lehtipihviä.
Lisukkeen päätin ottaa pakastealtaasta laisuuttani ja mukaan tarttui ristikkoperunoita.
Lisukesalaatin kehitin siinä heviosastolla ja siihen tuli basilikaa, villirukolaa, mozzarellaa ja avocadoa.


Ota naudanlihapihvit noin puoli tuntia ennen jääkaapista huoneenlämpöön.
Tee sillä välin maustevoi

Valkosipulimaustevoi


50g voita
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
wasarbi&sesam- mausteseosta

Purista valkosipuli pehmeän voin sekaan ja sekoita.
Mausta ripauksella suolaa ja ripauksella wasabi&sesam.maustetta

Laita voiseos leivinpaperille ja kääri siitä pötkö. Laita pakastimeen.

Valmista tänäm jälkeen salaatti

Mozzarella-basilika-villirukola-avocadosalaatti

3 tomaattia
1 avocado
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta villirukolaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria



Pilko tomaatit ja avocado pieniksi paloiksi, hienonna sekaan yritit. Lisää loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria.

Kuivaa pihvit talouspaperilla ja laita pintaan himan suolaa ja pippuria.
Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja voissa. Kummatkin puolet vaativat noin kolmen m,inuutin paiston.


Pihvien, ristikkoperunnoiden ja salaatin kanssa toimii vahva punaviini.
Ja eikun ruoan jälkeen sohvalle mahan viereen rentoutumaan.

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti