sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Syksystä nauttimista hyvässä seurassa


Meidän HerkkuPerso-ryhmä (tai osa meistä) suunnisti luonnon helmaan viettämään muutamaa päivää luonnon helmassa. Ohjelmassa oli tietenkin luontoa, upeita maisemia,ruoanlaittoa, seurapelejä, saunomista ja mukavaa seuraa..niin ja haitarimusiikkia c-kasetilta. ;)
Meidän persojoukkion mestarikokki Marko hoiti pääasiassa tuon ruokapuolen, hän on siinä ehdoton ykkönen.
Me muut siinä sitten autoimme parhaamme mukaan.
Grillikatoksessa valmistuivat perinteisten makkaroiden lisäksi peuranfilettä, naudan entrecote, skamppeja ja kampasimpukoita...eli iiihan perinteistä mökkikamaa. ;)
Sillä aikaa, kun mä kävin keikalla, jengi oli käynyt reippailemassa ja metsästä löytyi suppilovahveroita ja mä sain ne kotiin ja paistoin ne voissa. Nam!
Naudan Entrecote ja peuran sisäfile


Entrecote avocado-verigreippisalaatin kera
Kampasimpukoita ja skamppeja

Mun panos oli se, että leivoin kaksi piirakkaa:

Feta-basilika-tomaattipiirakka

Pohja:


3 dl vehnäjauhoja

125g voita

2-3 rkl kylmää vettä



Täyte:


1 prk (200g) Feta kuutioita

2 tomaattia kuutioina

kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa
1 silputtu sipuli
1/2 tuore punainen silpottu chili

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

50-100g juustoraastetta



Nypi voi ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi. Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm). 
Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet. Lado basilikasilppu,fetajuustokuutiot,sipuli,chili ja tomaattit piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle. 
Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras tomaattisiivuilla  ja tuoreilla basilikanlehdillä.



Puolukka-karamellituorejuustopiirakka

 Pohja:


125 g voita
1 1/4 sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
ripaus kanelia 

Täyte:


1 prk (150 g) karamellituorejuusto (saa Lidlistä) 
1 prk (250 g) rahkaa
2 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
400 g (7-8 dl) puolukoita (pakkasesta) 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. 
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 30 cm). 
Siirrä vuoka jääkaappiin.

Sekoita täytteen tuorejuusto, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään. Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. 
Tarjoa jäähtyneenä vanilijakastikkeen kera.

 


Kiitos HerkkuPersot !

-Johanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti