sunnuntai 31. elokuuta 2014

FC Barcelona cup cakes

Sain tilauksen tehdä 7-vee synttäreille jotain herkkuja. Ja koska oli kyseessä FC Barcelona-aiheiset kemut, päätin tehdä teemaan sopivia kuppikakkuja.

Halusin tehdä jotain missä olisi Kinder-patukkaa ja googlettamalla löytyi tämä Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin Ihanat kuppikakut-kirjasta Janne Katajan resepti. Jätin reseptistä kuorrutuksen pois ja laitoin tilalle sokerimassa kuorrutuksen, väliin sokerikreemiä. Olen vain muutaman kerran kuorruttanut valmiilla sokerimassalla ja tälläkin kertaa se oli vaikeaa. Ei taida olla mun juttu vai vaatiiko se vaan harjoitusta.
Ja mä en oikein osaa toteuttaa visioitani tuolla sokerimassalla. Nytkin se kuivahti ja en oikein saanut voikreemiä tasaiseksi, joten kuorrute jäi epätasaiseksi.
Hermo meni monta kertaa. Ja mä tarvisin kunnon välineet esim. massan leikkaamiseen. Joo, välineistähän se on kiinni, ei tekijästä. ;) Eli aikas taistelua se oli tuon massan kanssa. Ja sitä jäikin vielä yli eli joudun vielä johonkin ne käyttämään. Mutta näistä tuli nyt tällaisia ja ehkä harjoitus tekee mestarin.

FC Barcelona cup cakes
n. 12 kpl

Kuppikakut:
125 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
5 Kinder-patukkaa (21 g/kpl)

Sokerikreemi:
125 g voita tai margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

paketti punaista sokerimassaa
paketti sinistä sokerimassaa
valkoista ja keltaista koristegeeliä
muffinivuokia


Sulata voi kattilassa, lisää siihen maito ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitoseos, mutta älä vatkaa enää. Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin vuokiin. Paloittele Kinder-patukat ja upota pari palaa jokaiseen kakkuun.
Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Tee sokerikreemi, joka tulee sokerimassan ja kuppikakun väliin.Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kuppikakkujen pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Levitä alustalle hieman tomusokeria ja kauli sokerimassoista n.2mm paksuista.
Tee esim. juomalasin avulla oikean kokoisia ympyröitä kuppikakkujen päälle sinisestä sokerimassasta.
Punaisesta massasta tee kuppukakkuihin raidat.Jos raidat eivät tartu, kastele niitä vähän.
Somerimassa kuivuu äkkiä, joten kannattaa jo valmiit pyörylät ja raidat laittaa vaikka muovipussiin.

Koristegeelillä tehdään pelinumero ja valkoiset rajat.






Hyvät oli kekkerit! Huh hulinaa!

-Johanna







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti