tiistai 26. elokuuta 2014

Pastitsio eli kreikkalainen makaronilaatikko

Tässä olisi hyvä arkiruokaresepti. On vähän kuin makaronilaatikon ja lasagnen risteytys. Resepti on Yhteishyvän Ruoka-liitteestä.

Pastitsio

Jauhelihakastike:
400g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia'
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl soijakastiketta
3rkl tomaattisosetta
1tl paprikajauhetta
1tl oreganoa
1/2tl kanelia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maitokastike:
50g voita
4rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
1/2tl suolaa
1dl juustoraastetta
1 kananmuna

lisäksi:
7dl pennepastaa
2 kananmunaa
1dl juustoraastetta

pinnalle:
1-2dl juustoraastetta

Paahda jauheliha pannulla. Lisää joukkon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti ja purkin huuhteluvesi. Murskaa joukkoon lihaliemikuutio ja mausta kastike.
Keitä pasta.
Valmista juustokastike: sulata voi, lisää jauhot ja kiehauta sekoittaen. Lisää maito vähitellen sekoittaen.
Keitä muutama minuutti ja mausta suolalla. Nosta kattila syrjään. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kananmuna.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmunat ja juustoraaste. Valuta voidellun uunivuoan pohjalle pastaseos ja kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pinnalle maitokastike ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunin alatasolla 45min.


-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti