sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

I'm back! Niiin ja porkkanakakun kera!

Heippa!


Se oli toukokuun 2017 loppu, kun viimeksi kirjoitin tänne blogiin. Siitä kuukausi ja meidän tyttö syntyi. Sen jälkeen ei ole blogitekstejä irronnut.


Nyt kun elämme näitä eriskummallisia aikoja ja multakin lähti ainakin pariksi kuukaudeksi työt, niin ajattelin porkkanakakkua syödessäni,että pitäisköhän taasen aloittaa blogiin kirjoittaminen. Pitäisi!


Ja toivottavasti lukijat palaavat ja tulee uusia lukijoitakin.


Nyt sunnuntain ratoksi tein toisiaan porkkanakakkua ja aiai, kun tuli mehevää. 

Mä sanoinkin miehelleni, että mä oon ehkä saanut tatsini takaisin, kun pitkään tuntui, että kaikki leipomukset epäonnistuivat ja millään en keksinyt mitään uusia reseptejä kokeiltavaksi.

Nyt on aika ryhdistäytyä!

Tässä vaikka tulevan pääsiäisen kahvipöytään herkkua!



PORKKANAKAKKU



4 kananmunaa

3dl sokeria

1tl vanilijasokeria

5dl porkkanaraastetta

1 1/2dl öljyä

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl kanelia


Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa 

25g pehmeää voita

2dl tomusokeria

Päälle mantelirouhetta



Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. 


Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. 


Kääntele varovasti muna-sokerivaahdon sekaan. 


Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy.


Kaada seos irtovuokaan (laita leivinpaperia pohjalle ja voitele vuoan reunat) 


Paista 175 asteessa noin 50min.


Anna kakun jäähtyä ja ota irrota vuoasta. 


Kumoa lautaselle. 


Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. 


Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. 



Nauti! 



Tästä se lähtee! 

Johanna 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti