maanantai 13. helmikuuta 2017

Puolukka-vanilijapannacotta

Tässä edellisessä postauksessani lupaamani pannacotta. Jos ravintolassa on listalla pannacottaa tai creme bruleeta, meikämandoliini tilaa.
 Tämä resepti on kuudelle..tai sitten kahdelle , jotka todella tykkää pannacotasta.

Puolukka-vanilijapannacotta
 
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
puolukoita (tällä kertaa pakasteesta)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri.
Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.
Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
Siivilöi pois vaniljatanko.
Ja kokkiystäväni Markon vinkki on, että jos ei halua, että kaikki vanilijansiemenet valuu tarjoiluastian pohjalle (niinkuin mulla aina käy), kannattaa antaa seoksen hieman jähmettyä ennenkuin kaataa neastioihin.

Jaa haluamasi määrä puolukoita 6 annoslasiin. 
Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään.

 Namimaiskis!

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti