torstai 9. helmikuuta 2017

Peruna-fenkolikeitto

Jipii! Vihdoin saan purettua näitä reseptejä naftaliinista ja tässä keitto, jota tein ystävilleni illallisen alkuruoaksi. Olen itse vähän vierastanut tuota fenkolia , kun se tuoksuu niiiin anikselle, mutta tässä keitossa ei anis maistu. En osaa kuvailla oikein miltä se fenkoli tässä maistuu, mutta keitto on hyvä. Kokeilkaa itse.

Peruna-fenkolikeitto 

2 sipulia
3 vartta salaattifenkolia
1kg jauhoisia perunoita
1,5l kasvislientä
0,5dl paahdettua mantelilastuja
1,5dl kuohukermaa
suolaa
pippuria

Kuullota pieneksi silputtu sipuli rasvassa, mieluiten oliiviöljyssä.
 Lisää pieneksi lohkotut kuoritut perunat ja paloiteltu fenkoli.
Anna vihannesten hautua kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi.
Lisää liemi sekä paahdetut mantelilastut (eli ilman rasvaa pyöräytä kuumalla pannulla mantelilastuja. Varo, ne palaa herkästi)
Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta ja suurusta tarvittaessa.
Nauti hyvän valkoviinin kera.

P.S.Pääruoaksi muuten tarjosin peuran paistia ja uuniperunaa. Ja jälkkäriksi pannacottaa.
(laitan sen reseptin tänne seuraavassa postauksessani)


Mukavia pakkaspäiviä kaikille tämän ihanan keiton kera!

-Johanna




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti