tiistai 8. maaliskuuta 2016

Feta-pinaattipasteijat

Pasteijoita voi tehdä muitakin kuin niitä perinteisiä riisi-jauhelihatäytteisiä. Tässä hyvä vaihtoehto: 

Feta-pinaattipasteijat:

1-2 pkt voitaikinalevyjä
1sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pss pakastettua hienonnetua pinaattia (itse käytin Pirkkaa)
200 g fetaa ...tai siis salaattijuustoa
1tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
Mustaippuria
1 kananmuna voiteluun
Siemeniä (mä käytin tällä kertaa pinjansiemen-auringonkukansiemensekoitusta)

Ota voitakinalevyt ja pinaatit sulamaan.
Pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljy pannulla.
Lisää pinaatit sipulien joukkoon sulamaan ja mausta.
Murustele feta hiukan jäähtyneeseen pinaattiseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt keskeltä kahtia. Annostele jokaisen neliön keskelle n. teelusikallinen täytettä.
Sivele neliön reunoille vettä ja taita neliö kolmionmuotoiseksi pasteijaksi, painele kiinni haarukan avulla. 
Voitele pasteija kananmunalla ja ripottele pasteijoiden päälle siemeniä

Paista pasteijoita noin 10-15 min 225 asteessa tai kunnes pasteijoiden väri on kullanruskea.


Täyttä tulee hieman runsaasti, joten sen määrän voi kyllä puolittaa, tai ostaa lisää voitaikinaa tai käyttää loppuseos vaikka aamupalamunakkaan täytteeksi. Mä tein risottoa. Sen ohje täällä blogissa seuraavaksi, joten stay tuned! 

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti