torstai 31. heinäkuuta 2014

Rocky road-kakku

Mun vanha koulukaveri Anna pyysi mua hänen Ruokasurffausta -blogiinsa ( http://ruokasurffausta.blogspot.fi/) kuukauden vierailijaksi ja mulla sattui seuraavana olemaan projektina Rocky Road-kakku.

Rocky Road-kakku

Ainekset:

1 pussi mikropopcorneja (käytin Lidlin poppareita,niitä makeita, paketissa lukee sweet)
150 g piparkakkuja
200g kuivattuja hedelmiä&pähkinöitä. (jälleen Lidlin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, pussi josta löytyy mm.rusinaa, papaijaa, banaania, kookosta, cashewpähkinöitä,valkosuklaalla kuorutettuja muroja)
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata
50g vaahtokarkkeja


Koristelu:
30 g valkosuklaata

Sekoita popcornien joukkoon murskatut piparkakut, hedelmä-pähkinäsekoitus ja pieneksi pilkotut vaahtokarkit
Laita voi kattilaan ja lisää suklaa paloina. Sekoita liedellä miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
Lisää suklaaseos muiden ainesten joukkoon. Vuoraa vuoka (tilavuus 2 litraa) kelmulla. Painele suklaaseos tiiviisti vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
Paloittele valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Upota kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa kulmaan aukko ja pursota kakun päälle. Säilytä kakku jääkaapissa.

Mä tarjosin tämän meidän ystäväpiirin juhlissa. Me juhlitaa joulua kesällä, koska meillä ei ole koskaan pikkujouluaikaan mahdollisuutta kokoontua, kun kaikilla on omat työnsä ja muita pikkujouluja, joten me päätettiin järkätä joulu kesällä. :) On kinkut ja laatikot yms. Tänä vuonna mä tein jälkkäriks tämän kakun. Ja kyllä se kaikki upposi. :)

Olehan kuulolla, seuraava blogikirjoitus on aikas pian. :)
P.s. Muistakaa myös seurata Ruokasurffausta-blogia

-Johanna

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tehdä rocky road kakkuvuokaan! Tämä herkku vie kielen mennessään, nams =)

    VastaaPoista
  2. Juu, siitä tulee tosi kivan näköinen. :)

    VastaaPoista