sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Budapest ja sen herkut

Käväisin Budapestissa, Unkarissa keikkareissulla ja onneksi oli töiden ohella myös aikaa tutustua kaupungin tarjoamiin herkkuelämyksiin. Jo Budapestiin mennessä tiesin mitä hain: kauppahallista on saatava salamia ja paprikajauhetta ja ravintoloissa on nautittava Gulassia ja Paprikakanaa. Ja kaikkia tätä mä sain ja oi, niin paljon muuta.
Reissu juurilleni oli kaikin puolin erittäin antoisa, mutta ruokaelämykset kruunasivat kaiken.
Tässä hieman kuvia matkalta. Suosittelen, vierailkaa Budapestissä, se vie sydämenne.

-Johanna


 Hotelli Gellertin aamiainen oli erittäin runsas ja kaikkea mahdollista oli tarjolla
Kauppahallissa oli herkkja tiskit pullollaa. Ihania vihanneksia ja tietenkin meille turisteille paprikaa, chiliä, salamia, hilloja yms.
 
Kauppahallissa bongasimme tiskin , jossa oli myynnissä meille tamperelaisille tutunnäköistä makkaraa. Ja makkara todella maistui ihan mörkömakkaralle. :)
Unkarin vientituotteita ovat myös Unicum-yrttijuoma (on muuten pahaa) ja ankanmaksapatee. Kauppahallista sai muuten aikas hyvää ja halpaa valkkaria, lasillene maksoi 0,65e.
Terassilla piti juoda sohjoa eli mansikkamargaritaa . Kaupasta ostimme hotellille Hörpintöä eli paikallista valkkaria. Hinta-laatusuhde oli taas mitä mainioin. Ja nimi oli hauska!
Ensimmäisenä iltana sain heti maukasta Gulassia, joka on keittoa,jossa naudanlihaa, porkkanaa, perunaa, paprikaa ja reilustai paprikajauhetta. Punkkua kyytipojaksi.
Kävimme yhtenä iltana hieman paremmassa ravintolassa ja seinillä oli aivan ihanat mietelauseet
Tässä ravintolassa söin alkupalana salamia, ankanpateeta ja ja ja, jotain muutakin siinä oli. :) Pääruoaksi friteerattua mozzarellaa, mykyjä ja viiriäisenmunia.
Jouduimme ravintolassa odottamaan pöytäämme ja ravintola tarjosi meille sillä aikaa kuohuvaa baaritiskillä. Ruoan kanssa raikasta valkoviiniä-
Eräällä ravintolalaivalla Tovan varrella oli tarjolla Debreceni palinka-viinaa. pakkohan sitä oli maistaa. Ei tullut suosikkia.
Lisää gulassia, johon laitoin leivänpalasia. Nam!
Gellert-kukkulalla ostin Transylvanialaista herkkua. Oli tuollainen munkkityyppinen herkku.
Viimeisen illan ateria nautittiin perinteisessä unkarilaisessa ravintolassa. Alkuun juustolautanen ja pääruokasi paprikakanaa ja mykyjä.
Unkarilaista kuohuviiniä



1 kommentti:

  1. Huhheijaa, mitä herkkuja! täytyy laittaa listalle tuo paprikakana ja gulassi. Kauppahalliin on kyllä päästävä :) kiitos kovasti kun kävit linkittämässä tämän blogiini :)

    VastaaPoista