tiistai 7. maaliskuuta 2017

Intialainen lihapullacurry

Löysin tämän reseptin sattumalta, kun selailin ruokablogeja.

Alkuperäinen resepti löytyi Kokit ja Potit-ruokablogista. http://kokitjapotit.blogspot.fi/

Vähän reseptiä tietenkin muuttelin omannäköiseksi...tai sanotaanko makuiseksi.

 

Intialainen lihapullacurry

6 annosta

Kastike:
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1–2 tl paprikajauhetta
1–2 tl garam masala -maustetta
1 tl kurkumaa
pieni tilkka sweetchilikastiketta
400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja
400 g kookosmaitoa 
1–2 tl sokeria tai hunajaa
noin 1 tl suolaa

Lihapullat:
700g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 sipulikeittopussi
0.5dl korppujauhoja
2 rkl vettä
1 tl suolaa
noin 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
noin 1/2 paprikajauhetta
1/2–1 tl garam masala -maustetta
ripuas kuivattua korianteria
ripaus kuivattua minttua


Tee ensin kastike. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet .
Kuumenna öljy paistinkasarissa, lisää sipulisilput, sekä kuivat mausteet.
Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, jotta mausteet avautuvat (tämän avautumisjutun opin muuten Neljän tähden illallisessa, kun se kokki kehui mua , kun toimin näin, että laitoin mausteet avautumaan.).
Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. 
Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja lisää sokeria tai hunajaa.
Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Kastikkeen kiehuessa tee lihapullataikina. 
Lisää korppujauhoihin ja sipulikeittoon vesi.  Anna turvota hetki.
Lisää jauheliha.
Lisää jauheliha joukkoon  valkosipulinkynsi sekä mausteet ja yrtit.
Voit halutessasi paistaa pienen koepullan ja säätää makuja. 
Pyörittele pullat ja laske ne kastikkeeseen raakana. 
Anna lihapullien kypsyä kastikkeessa 15–20 minuuttia välillä varovasti sekoitellen.
Tarjoa riisin kera.


Tässä siis hieman erilainen lihapullaresepti. Kandee kokeilla.

-Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti