lauantai 2. huhtikuuta 2016

Bataattiranskalaiset

Olen aiemmin tehnyt bataatista  lähinnä vain keittoa, mutta nyt olen hurahtanut bataattiranskalaisiin.
Ne ovat mukava snäkki sellaisinaan dipin tai majoneesin kanssa, mutta myös oiva lisuke vaikka pihville.
Mun mielestä bataattiranskikset maistuu parhaimmalle dipattuna valkosipulimajoneesiin.

Bataattiranskalaiset 

1 iso bataatti (riittää kahdelle)

Mausteseos: 
2 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
1tl sokeria
1tl mustapippuria
1tl paprikamaustetta
2rkl oliiviöljyä

Kuori ja leikkaa bataatit ranskalaisiksi.
Saa olla aika reippaan kokoisia, ne kutistuvat uunissa.
Niiden täytyy olla kuitenkin mahdollisimman tasapaksuja, että kypsyvät samaan aikaan.
Huuhtele bataattiranskalaiset hyvin,jotta tärkkelys häviää bataatin pinnalta.
Kuivata pyyhkeen päällä huolellisesti. Näin saat rapeamman paistotuloksen.
Laita pussiin ja oliiviöljyä perään.
Sekoita mausteseos pussissa. Ravista reippaasti. Kaada bataattiranskalaiset pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irtonaiseksi.
Paista bataattiranskalaisia 225 asteisessa  uunissa 30-40 minuuttia, niin että ranskalaiset alkavat jo hiukan mustua ja pinta on rapea.

Dippaa ranskikset haluamaasi dippiin.

-Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti