tiistai 15. syyskuuta 2015

Peuran paistia ystävien kesken

Meillä oli viime viikonloppuna pitkästä aikaa ystäviä kyläilemässä ja siihen oli hyvä tarkoitus: 
piti valmistaa meillä pakkasessa oleva peuranpaisti ja  pyysinkin kokkiystäväni apuun.

Menu:



Amuse-bouche: Suolakurkkua hunajalla ja tervaleipäää
 Mansikka-Gorgonzolasalaattia ja mansikkavinegretteä 
Peuraa
Punajuuririsottoa ja kanttarellikastiketta 
Limemerinoitua parsaa
Pavlova a´la Däbä
Juustolautanen 

Alkusalaattiin salaattisekoituksen lisäksi gorgonzolaa ja mansikkaa.
Päälle mansikkavinegretteä, joka on keittiömestarin salaisuus eli en oikein nähnyt miten hän sen laittoi.
Jos joku kiinnostui, niin otan tarkan reseptin selvää.


Peuran paisti laitettiin uuniin n. 3 tunniksi, niin kauaksi aikaa, kun paistimittari näytti 70 astetta. Peuran kanssa uunivuokaan meni sipulia, valkosipulia, timjamia ja vettä.

Punajuuririsottoon tuli risottoriisin lisäksi raastettua punajuurta, parmesanjuustoa ja perus suolaa ja pippuria.
 Kantarellikastike oli perus kastike , jossa sieniä, kermaa ja sipuli. Yksinkertaista , mutta hyvää.
Pavlovan reseptin löydät täältä mun blogista. Täytteenä tällä kertaa marjoja ja hedelmiä.
Parasta illallisessa oli tietenkin seura! Kiitos kaikille illallisvieraille! Seuraavaksi tehdään tuolta pakkasesta hirveä. :) 

-Johanna
 

Amuse-bouche suolakurkkuja hunajalla ja tervaleipää
Mansikka-gorgonzolasalaatti mansikkavinegretellä
 
Peuraa,punajuuririsottoa ja kanttarellikastiketta 
Limemerinoitua parsaa
Pavlova sekä juustolautanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti