sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kehokuuri kokonainen luomukana Jamie Oliverin tapaan

Sain ystävältäni kokonaisen pakastetun luomukanan ja se on hetken tuolla pakastimessa ollut. Luin vanhan koulukaverini Annan suositusta Ruokasurffausta-blogista: http://ruokasurffausta.blogspot.fi/ 
Jamie Oliverin reseptistä ja ajattelin tehdä siitä oman Kehokuuri-versioni.

Kehokuuri kokonainen broileri Jamie Oliverin tapaan:

1 kokonainenkana, n. 1,400g

sitruuna

Maustevoi:

100g huoneenlämpöistä suolatonta voita
4 valkopisulinkynttä puristettuna
kourallinen silputtua wasabirucolaa
1tl kuivattua lipstikkaa
ripaus mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu

Sulata broileri ohjeiden mukaan
Valmista maustevoi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Laita reilusti maustevoita kanan nahan alle ja levitä sitä kauttaaltaan sinne.
Sivelin maustevoita myös vähän nahan päälle.
Tee veitsellä sitruunaan reikiä ja laita se kanan sisään...kyllä..sinne vaan se tungetaan. :)

Laita kana broisku uunivuokaan.

Halkaisin kokonaiset valkosipulin kahtia ja laitoin sen myös uunivuokaan.

Lämmitä uuni 240 asteeseen.

Laita kana uuniin ja laske uunin lämpötila heti 200 asteeseen.
Paista uunin keskiosassa 1h 20 minuuttia.

Jos tuntuu, että tummuu liikaa, niin laita folio päälle.

Ihanan tirinä kuuluu uunista. :)

Anna kanan levätä folioon käärittynä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ota sitruuna ahterista pois.

Tarjoile heti.





En tiedä mitä mulla tapahtui paistossa tai muuten, mutta kana jäi hieman sitkeäksi ja ainakaan tuossa meidän luomukanassa ei ollut kauheasti syötävää. Aika luiseva yksilö oli siis kyseessä.
Oli hirveän vaikea leikata paloja.
Nahka oli todella sitkeessä ja nahassa oli vielä jäämiä höyhennistä eli näytti, että siinä olisi ollut kiinni ns. karvoja.
Ajattelin, että ne olisivat palaneet uunissa, mutta ei. Ei houkutellut syömään nahkaa.

Mä en kauheesti tykkää rääpiä kokonaista kanaa, joten mä räävin rintaleikettä ja se oli aika sitkeää.

Mutta kokeilkaa ihmeessä tätä reseptejä. Mä luulen että kanoissa ja broilereista on eroja, vai? Mielellään lukisin teidän kokemuksianne. Itse kokeilen broilerilla seuraavan kerran.

-Johanna








4 kommenttia:

  1. Kana vaatii pidemmän ajan kypsymiseen kuin broileri. Jospa vika tässä, kun oli sitkeää? Minä kokeilen tätä broilerilla. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin tuossa kans kuulin, että kana haastavampaa. Mäkin kokeilen seuraavaksi broiskusta.

      Poista
  2. Totta, kana vaatii pisemmän kypsennyksen. Broileri on helpompi. Kana pitää keitellä (esim. viilokiksi tai coq au vin).Harmi, että kokeilu epäonnistui raaka-aineen vuoksi :(

    VastaaPoista