tiistai 10. maaliskuuta 2015

Porkkana-bataattikeitto ja valkosipuli-ruisleipätikut

Aurinko näyttäytyi....lautasellekkin piti saada jotakin aurinkoista. 
Ja maistuu muuten myös pienemmillekkin vieraille.


Porkkana-bataattikeitto 

1 kpl bataattia
3 isoa porkkanaa
1 sipuli
1kpl valkosipulin kynsi
1 kpl kana Fondu Chef
mustapippuria
suolaa
ripaus cayennepippuria
 
Kuori vihannekset ja paloittele suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät

Anna kiehua niin kauan , että vihannekset ovat pehmeitä.
Soseuta saunasekoittimella.
Lisää kanafondu ja mausteet.

Keiton kanssa voi nauttia raejuustosta ja valkosipuli-ruisleipätikuista



Valkosipuli-ruisleipätikut

6 ruisleivän palaa
1,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa

Leikkaa leipä  n. 4 cm paksuisiksi paloiksi.
Purista valkosipulinkynsi öljyn joukkoon ja lisää suola.Lisää joukkoon leipäpalat.
Levitä leipätikut leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunissa 250 asteessa rapeiksi, noin 5–8 minuuttia.


Ja ihanaa, on tulpaaniaika! Täyttäkää kotinne kukilla!
-Johanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti