Tämän vuoden ensimmäinen uusi juttu mitä kokeilin oli tuulihatut. Mä en ole koskaan niitä itse tehnyt.
Vähän se pelotti, kun kaikki aina sanoo, että ne niin helposti lässähtää. Mulla tais olla ensikertalaisen säkää, tuli oikein hyviä ja vieraatikin antoi arvosanaksi 10+.
Tässä siis tosi kiva idea illanistujaisiin, kun haluaa makeaa ja suolaista.
Tuulihatut kahdella täytteellä
n.40 kappaletta (riippuu tuulihattujen koosta)
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe.
Jatka vatkaamista jonkin aikaa.
Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille.Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.
Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Anna tuulihattujen jäähtyä. Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni. Täytä tuulihatut ja laita tarjolle.
Yrttituorejuusto-salamitäyte
150g yrttituorejuustoa
100g creme fraichea
120g herkkutattisalamia (Lidlin Deluxe-tuote)
ripaus suolaa
ripaus mustaa pippuria
Pilko salami pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Karamellituorejuusto-kermatäyte
150g karamellituorejuustoa (Lidl)
2dl vispikermaa
Vispaa kerma kuohkeaksi ja lisää tuorejuusto ja sekoita.
Eikun vaan tuulihattuja testailemaan. :)
-Johanna
Kiitos Johanna, tarttee testata, mut gluteenittomana et pystyn itsekkin syömään :)
VastaaPoista