maanantai 22. joulukuuta 2014

Talvinen hunaja-nougatkakku

Voi,miten mä en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne mitään piiiitkään aikaan. Monta kertaa ollut mielessä, mutta ei vaan ole kertakaikkiaan jaksanut ja kerennyt. Nyt kuitenkin ajattelin tehdä tämän vuoden viimeisen blogipostauksen ja se on herrrrrkullinen.
Joulun kunniaksi tein vieraille hunaja-nougatkakun aka Lumilyhykakun, joka on Kinuskikissan (www.kinuskikissa.fi) reseptiä mukaileva. Kinuskikissan idea lumilyhdystä on vaan niin huikea ja mä tein oman versioni siitä.

Talvinen hunaja-nougatkakku

Pohja:
200 g Ballerina nougat-täytekeksejä
50 g voita tai margariinia

Hunaja-nougat:
¾ dl sokeria
¾ dl kiteistä hunajaa
75 g mantelirouhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g Cloetta nougat- täytesuklaata
½ dl vettä
rouhittua hunaja-nougat’ta

Koristelu:

Marianne-kuulia
valkosuklaata


Aloita hunaja-nougat’n valmistuksesta, jotta se ehtii kovettua. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla nougat’n jäähdyttämistä varten. Sivele leivinpaperille hieman öljyä. Mittaa paistinpannulle sokeri ja hunaja.

Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua maltillisesti sekoitellen, kunnes seos saa hieman väriä. Lisää mantelirouhe. Kaada leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä, kunnes nougat on kovettunut.
Leikkaa veitsellä rouheeksi.



Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille hieman öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Rouhi täytekeksit monitoimikoneella. Sulata voi ja yhdistä voisula keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Paloittele Cloetta-suklaat  ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi nougat-rouhe (säästä hieman pinnalle).

Kaada täyte vuokaan ja ripottele pinnalle loput nougat-rouheesta. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Tee kakun päälle lumilyhty Marianne-kuulista.Eli sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Kasta kuula suklaasulaan ja aseta kakun päälle. Laita kuulia vieri viereen ympyrän kehän myötäisesti. Kasta myös kuulien sivureuna valkosuklaassa, jotta saat ne kiinnittymään tukevasti toisiinsa.
Tee kuten oikea lumilyhty tehtäisiin. :)

Tämän talvisen kakun myötä mukavaa Joulunaikaa kaikille ja ensi vuonna taas herkutellaan! <3

-Johanna

1 kommentti:

  1. Wau miten ihanan kuulonen ja näkönen kakku<3
    P.s. Meidän arkea pikkusen kanssa voit seurata täällä http://christmasbaby2014.blogspot.fi/

    Hyvää joulua koko porukalle!<3

    - Ella, Lassi ja vaavi

    VastaaPoista