Mun ehdotukseni on ranskalainen sitruunatorttu. Tämä resepti on ruoka.fi-sivuilta ja kielestä erittäin ihana ja raikas tuttavuus. Tämän voi tehdä valmiiksi jo vaikka lauantaina jääkaappiin.
Ranskalainen sitruunatorttu
Pohja:
3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | sokeria |
1 | (luomu)sitruunan raastettu kuori |
100 g | jääkaappikylmää voita |
1 | keltuainen |
Täyte: | |
2 | (luomu)sitruunan kuori |
3 | sitruunan mehu |
4 | munaa |
4 dl | tomusokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | maissi- tai ohratärkkelystä |
1 1/2 dl | kuohukermaa |
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.
Lisää paloiteltu kylmä voi ja nypi taikina sekaisin käsin tai valmista taikina monitoimikoneessa.
Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane sitruunapiirakan pohja pakastimeen lepäämään 20 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokerit keskenään. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä sitruunapiirakkaa175-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä sitruunapiirakka leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi.
Anna sitruunapiirakan jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Parhaimmillaan sitruunapiirakka on vasta valmistamista seuraavana päivänä. Koristele kermavaahdolla.
Mukavaa Isänpäivää kaikille iskille! Ja omalle sinne pilvenreunalle! <3
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti