Meidän HerkkuPerso-ryhmä (tai osa meistä) suunnisti luonnon helmaan viettämään muutamaa päivää luonnon helmassa. Ohjelmassa oli tietenkin luontoa, upeita maisemia,ruoanlaittoa, seurapelejä, saunomista ja mukavaa seuraa..niin ja haitarimusiikkia c-kasetilta. ;)
Meidän persojoukkion mestarikokki Marko hoiti pääasiassa tuon ruokapuolen, hän on siinä ehdoton ykkönen.
Me muut siinä sitten autoimme parhaamme mukaan.
Grillikatoksessa valmistuivat perinteisten makkaroiden lisäksi peuranfilettä, naudan entrecote, skamppeja ja kampasimpukoita...eli iiihan perinteistä mökkikamaa. ;)
Sillä aikaa, kun mä kävin keikalla, jengi oli käynyt reippailemassa ja metsästä löytyi suppilovahveroita ja mä sain ne kotiin ja paistoin ne voissa. Nam!
Naudan Entrecote ja peuran sisäfile |
Entrecote avocado-verigreippisalaatin kera |
Kampasimpukoita ja skamppeja |
Mun panos oli se, että leivoin kaksi piirakkaa:
Feta-basilika-tomaattipiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
2 tomaattia kuutioina
kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa
1 silputtu sipuli
1/2 tuore punainen silpottu chili
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
50-100g juustoraastetta
Nypi voi ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.
Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.
Painele
taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).
Tee pohjaan kunnon reunat,
pistele pohja haarukalla. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita
kananmunat, kerma ja mausteet. Lado basilikasilppu,fetajuustokuutiot,sipuli,chili ja tomaattit piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.
Ripottele
juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20
minuuttia.
Koristele piiras tomaattisiivuilla ja tuoreilla basilikanlehdillä.
Puolukka-karamellituorejuustopiirakka
Pohja:
- 125 g voita
- 1 1/4 sokeria
- 1 kananmuna
- 3dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia
Täyte:
- 1 prk (150 g) karamellituorejuusto (saa Lidlistä)
- 1 prk (250 g) rahkaa
- 2 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 400 g (7-8 dl) puolukoita (pakkasesta)
Painele
taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
(halkaisija 30 cm).
Siirrä vuoka jääkaappiin.
Sekoita täytteen tuorejuusto, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään. Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia.
Tarjoa jäähtyneenä vanilijakastikkeen kera.
Kiitos HerkkuPersot !
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti