lauantai 31. toukokuuta 2014

Mansikkapavlova

Kesän ja joidenkin lomien alkamisen kunniaksi ( niin, mähän en lomaa kesällä vietä)halusin tehdä jotain mansikkaista ja päätin tehdä oman versioni Olivia-lehden Pavlovasta.

Mansikkapavlova

Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl sitruunanmehua

Täyte:
3 dl kuohukermaa
punaista elintarvikeväriä
rasiallinen mansikoita
tomusokeria

Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä.
Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon.
Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon sitruunanmehu.
 Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon. Kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää elintarvikevärillä vaahto vaaleanpunaiseksi.
Leikkaa mansikat lohkoiksi
Nosta marenkipohja paistinlastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä marenkipohjan keskelle kermavaahtoa ja mansikat. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kriittiset vaiheet:
- Valkuaisten joukkoon ei saa lipsahtaa keltuaista. Jos keltuaista sekoittuu valkuaisten joukkoon, imeytä se palaan talouspaperia.
- Vatkaa valkuaiset teräskulhossa. Muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää.
- Esilämmitä uuni. Marenkitaikina ei kestä seisottamista.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Täytteet sitkistävät torttupohjan
 Onnea kaikille valmistuneille ja mukavaa lomaa koululaisille!



-Johanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti