Tässä nyt siis sekuuluisa ohje:
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia
Voit
tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pasta pöytään.
Pilko valkosipuli ja chili kulhoon. Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.
Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita lusikalla. Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita lusikalla. Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Resepti on kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa (Otava)
Alexander ja Hanna Gullichsen
Alexander ja Hanna Gullichsen
Viininä oli yks mun suosikki valkkareista Torresin Vina Sol.
Mukavaa Juhannusviikoa kaikille!
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti