Peruna-fenkolikeitto
2 sipulia
3 vartta salaattifenkolia
1kg jauhoisia perunoita
1,5l kasvislientä
0,5dl paahdettua mantelilastuja
1,5dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
Kuullota pieneksi silputtu sipuli rasvassa, mieluiten oliiviöljyssä.
Lisää pieneksi lohkotut kuoritut perunat ja paloiteltu fenkoli.
Anna vihannesten hautua kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi.
Lisää liemi sekä paahdetut mantelilastut (eli ilman rasvaa pyöräytä kuumalla pannulla mantelilastuja. Varo, ne palaa herkästi)
Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta ja suurusta tarvittaessa.
Nauti hyvän valkoviinin kera.
P.S.Pääruoaksi muuten tarjosin peuran paistia ja uuniperunaa. Ja jälkkäriksi pannacottaa.
(laitan sen reseptin tänne seuraavassa postauksessani)
Mukavia pakkaspäiviä kaikille tämän ihanan keiton kera!
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti