Mun blogissa vierailee tästä kuusta lähtien kerran kuussa joku mun ihanista Kuningatarsiskoista.
He jakavat meille suosikkireseptinsä ja kertovat hieman reseptin taustoja.
Ensimmäisenä vuoden 1999 Tangokuningatar :
Taina Kokkonen (nykyään Timucin)
Taina kertoo:
"Sitruunarisoton tarina on sellainen, että asuin sillon vuonna 2003, keikkailun lopettamisen jälkeen puolisen vuotta Italiassa, Firenzessä. Opiskelin siellä yksityisessä koulussa, Accademia del Gigliossa italian kieltä.
Siellä koulussa oli opiskelijoita ympäri maailmaa ja heti ensimmäisenä päivänä mä ystävystyin itseäni vuotta vanhemman naisen kanssa, joka oli Australiasta saakka kotoisin! :)
Meistä tuli hyviä ystäviä ja Anna oli mm. Suomessa joulua viettämässä sen jälkeen kun palasin kotiin Italiasta.
Anna
oli hyvä tekemään ruokaa ja hänellä oli tapana välillä pyytää,
että tulisitko tänään syömään mun luo.
Yhtenä
kertana Anna teki "lemon risotto" -nimistä taivaallista
ruokaa!
Se
ruoka on seurannut mua yhtenä lemppari ruokana täällä kotosalla
kaikki nämä vuodet ja mun mieskin on kyseisen ruoan suuri fani! ;)
Sen
verran olen tuunannut alkuperäistä versiota, että me laitetaan
siihen kanaa sekaan, eli meillä se ei ole pelkkä "risotto al
limone", niin kuin italialainen varmaan tekisi.
Kerrottakoon
vielä hauska yksityiskohta, että toimin Annalle amorina siellä
Italiassa ja kutsuin meidän italian opettajan veljen Annalle kylään
:D Tänä päivänä asuvat Australiassa kahden lapsensa kanssa! ;) "
1 iso sipuli
1 valkosipuli
oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
1 sitruunan kuori raastettuna
2,5 dl valkoviiniä
6 dl kanalientä
parmesaania raastettuna (paljon!)
nokare voita
kanasuikaleita
Paista kanasuikaleet pannulla ja siirrä levylle odottamaan
Silppua sipuli ja valkosipuli ja laita wokkipannuun kuullottumaan oliiviöljyyn.
Keitä samanaikaisesti kattilassa 6dl vettä ja tipauta sinne kanaliemikuutio,
Kun sipuli on kuullottunut lisää joukkoon risottoriisit. Sekoittele koko ajan.
Kun riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi lisää joukkoon valkoviini.
Lisää riisin joukkoon kauhallinen kanalientä kerrallaan, seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin.
Raasta sitruunankuori odottamaan, samoin puolet parmesanjuustosta.
Kun risotto on kypsää, lisää joukkoon sitruunankuori ja sekoita,
Sen jälkeen pieni nokare voita ja parmesaraaste. Sekoita hyvin.
Lisää kanasuikaleet ja sekoita hyvin.
Buon Appetito! <3
Kiitos Taina!
-Johanna
Käy kuuntelmassa Tainaa:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti