Laskiaisena syödään tiuetenkin hernaria ja onhan se ihan perus torstairuokaa ja sopii mahtavasti näihin kylmiin talvipäiviin.
Hernekeitto
500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
200g sikanauta jauhelihaa
2 tl suolaa
mustapippuria
Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan ja lisää vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon.
Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia
Jos haluat tuunata keittoa, niin laita joukkoon 2 rkl pestoa. Tulee aikas kiva twisti.
Ja mitäs, kuinka moni syö hernarinsa sinapin kanssa?
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti