lauantai 2. tammikuuta 2016

Popcornkakku

Kaikille on varmaankin jäänyt joulunpyhistä suklaata ja muita makeisia yli.
Meillä niitä oli jotenkin superpaljon ja myös Tapaninpäivän pippaloista jäi iso kasa popcorneja.
Olin kuullut popparikakusta ja tein siitä oman versioni. Jälleen kerran tällainen hävikistä herkuksi-tyyppinen ratkaisu.

Popcornkakku:


1 pussi valmiita mikropopcorneja

2 rkl voita/margariinia
1 rkl kookosöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

n.15 kpl Fazerin sinisiä konvehteja
n. 5 kpl Marianneja
n. 5kpl marmeldikaramelleja
1 kpl Lion-suklaapatukka (tai joku muu keksisuklaapatukka)
erilaisia hedelmäkarkkeja tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään.

Tee mikropopcornit ohjeen mukaan ja mittaa sopiva määrä käyttämääsi kakkuvuokaan.

Paloittele suklaat ja muut karkit hieman pienemmiksi palasiksi.

Sulata voi ja kookosöljy miedolla lämmöllä kattilassa.
Lisää joukkoon hunaja, Fazerin siniset ja Mariannet.
Sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet. Varo, ettei pala pohjaan.

Kaada popcornit sekoitusastiaan ja perään suklaamassa. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon Lion-patukan palaset ja muut karkit. Sekoita.

Vuoraa valitsemasi vuoka kelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ota kakku hyvissä ajoin ennen tarjoilua pois kylmästä.

Tämä kakku on sekä aikuisten että lasten mieleen.

Ja hei,mukavaa alkanutta vuotta!

-Johanna



1 kommentti: