Meillä oli viime viikonloppuna pitkästä aikaa ystäviä kyläilemässä ja
siihen oli hyvä tarkoitus:
piti valmistaa meillä pakkasessa oleva
peuranpaisti ja pyysinkin kokkiystäväni apuun.
Menu:
Mansikka-Gorgonzolasalaattia ja mansikkavinegretteä
Peuraa
Punajuuririsottoa ja kanttarellikastiketta
Limemerinoitua parsaa
Pavlova a´la Däbä
Juustolautanen
Alkusalaattiin salaattisekoituksen lisäksi gorgonzolaa ja mansikkaa.
Päälle mansikkavinegretteä, joka on keittiömestarin salaisuus eli en oikein nähnyt miten hän sen laittoi.
Jos joku kiinnostui, niin otan tarkan reseptin selvää.
Peuran paisti laitettiin uuniin n. 3 tunniksi, niin kauaksi aikaa, kun paistimittari näytti 70 astetta. Peuran kanssa uunivuokaan meni sipulia, valkosipulia, timjamia ja vettä.
Punajuuririsottoon tuli risottoriisin lisäksi raastettua punajuurta, parmesanjuustoa ja perus suolaa ja pippuria.
Kantarellikastike oli perus kastike , jossa sieniä, kermaa ja sipuli. Yksinkertaista , mutta hyvää.
Pavlovan reseptin löydät täältä mun blogista. Täytteenä tällä kertaa marjoja ja hedelmiä.
Parasta illallisessa oli tietenkin seura! Kiitos kaikille illallisvieraille! Seuraavaksi tehdään tuolta pakkasesta hirveä. :)
-Johanna
Amuse-bouche suolakurkkuja hunajalla ja tervaleipää |
Mansikka-gorgonzolasalaatti mansikkavinegretellä |
Peuraa,punajuuririsottoa ja kanttarellikastiketta
Limemerinoitua parsaa |
Pavlova sekä juustolautanen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti