keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Porkkanasämpylät

Pääsiäinen jäi taakse ja viimeiset lampaanlihat syöty.
Näin keskiviikkoiltana alkoi tekemään mieli tuoreita sämpylöitä ja päätin niitä alkaa puuhaamaan.

Porkkanasämpylät

½ litraa maitoa
½ litraa vettä
1 pussi  kuivahiivaa
3 dl neljän viljan hiutaleita
1 porkkana raasteena
1 dl paahdettua sipulirouhetta
2 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
n. 15 dl vehnäjauhoja
Sekoita nesteet yhteen.
Liuota hiiva 42-asteiseen nesteeeseen
Lisää nesteeseen hiutaleet, porkkanaraaste, sipulirouhe ja suola
Lisää taikinaan  jauhot ja öljy. Kohota 45min-1h
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahteen pötköön ja leivo sämpylöiksi.
Kohota vielä 15min ja paista 225 asteessa 12-15min

Tuoreiden sämpylöiden kanssa tarjoillaan tietenkin aitoa voita! Mums!

-Johanna

2 kommenttia:

  1. Porkkanasämpylät on niin älyttömän hyviä! Täytyykin kokeilla tuota sipulirouhetta!

    VastaaPoista
  2. Juu,mä ainakin tykkäsin siit sipulirouheesta.

    VastaaPoista