Kun tulee syksy ja pimeät illat, niin mäkin siirryn ulkoa sisätiloihin ja alan taasen kirjoittelemaan aktiivisemmin.
Onneksi siskot ovat pelastaneet tämän kesän. Elokuun Kuningatar on vuoden 2000 tangokuningatar.
Mira Kunnasluoto
Mira kertoo:
"Ohje on parikymmentä vuotta vanhasta leivontakirjasta ajalta jolloin omat pojat olivat vielä pikkupoikia. Historian siivet siis havisee kirjassa. Mustikkapiirakassa kuuluu olla paljon mustikkaa joten siksi tämä ohje."
Mustikkakauratorttu
Pohja
100g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sämpyläjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
5-6 dl mustikoita
n. 1/2 dl sokeria
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna.
Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten taikinaan.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n.25 cm).
Ripottele pinnalle mustikoita.
Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
Ripottele kuuman piirakan pinnalle sokeria.
Tarjoile vastajauhetuista pavuista keitetyn kahvin ja vaniljajäätelön kanssa.
Kuuntele mitä Miralle kuuluu elämässä ja musiikkirintamalla nyt:
https://youtu.be/Mb7115IaDns
Kiitos Mira!
Taidanpa yrittää käydä keräämässä viimeiset mustikat tuosta lähimetsästä ja testata Miran reseptiä!
Ja hei, kohta saa puolukoita! :)
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti