Mira Sunnari
Mira kertoo:
"Olen kova kokeilemaan ruan kanssa. Makuseikkailua.
Mielessäni voin alkaa makustelemaan jotain comboa, että voisi toimia. Tietenkin terveyden vaaliminen on ollut se alkupamaus tuolle kokeilevalle kokkaamiselle."
(ihan oma resepti)
Lohipala
Varsiselleriä
Kesäkurpitsaa
Tilliä
Kirsikkatomaatteja
Kookosöljyä (paistamiseen max. 1tl,valmiin apistoksen päälle myös max 1tl)
Kalaharin suola (+jodioitua pöytäsuolaa paistovaiheessa, kilpirauhanen kiittää)
cayennepippuria
sipulijauhetta
mustapippuria
Mie piän että
varsiselleri, kesäkurpitsa ja kevätsipuli on vallan mainio trio
tuon lohen kanssa. Sitä saapi olla ihan reilusti. Kuullotan tämän
trion siinä liemessä, mikä lohen jäljiltä pannulle jäi.
Kesäkurpitsa saa ottaa pikkusen väriä. Lohi voipi oottaa
lautasella folion alla. Ei se ehi jähtyä. Tilliäki saatan lopuksi
heittää pannulle trion kanssa.
Seuraavaksi tullaankin
taiteen äärelle maustamisessa!
Miehän sanoin että
kalalle vain vähän (jos ollenkaan) suolaa paistovaiheessa. Siihen
on vissi syy, nimittäin kun maustan ruoan suolalla vasta
valmistamisen jälkeen, niin maut nousevat parempina esille. Suolaa
tulee käytettyä myös vähemmän näin tehdessä. Kalaharin
rouheassa suolassa on sitä jotain, joka tuo hyvän maun. Kannattaa
ripotella suolat lohen päälle heti paistamisen jälkeen, jotta se
ehtii muhimaan kalan kanssa.
n.150-200 g kalapalalle
riittää pikkurillin lyhyempi kynnellinen.
Lohen päälle siis
Kalaharin suolaa, ja peitoksi vielä kasvispaistosta ja loput
paistoksesta lautaselle.
Otan kookosöljypurkista
vielä n. T-lusikallisen rasvaa ja asettelen sen sulamaan
kasvispaistoksen päälle. Senkin päälle heitän vielä ripauksen
Kalaharia. Tulee rohki maukas kastike! Mukavaa on saaha kyytiin myös
ihan freesiä "vihreää". Laitan yleensä
kirsikkatomaattia ja tuoretta tilliä kaveriksi.
Jos haluan vielä
proteiinia mukaan niin ruokalusikallinen raejuustoa siihen sivulle on
ihan hyvä lisä.
Paras ruokajuoma
Kuningatar lohelle on kylmä vesi tai valkoviini.
Kiitos Mira!
-Johanna
-Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti