Nyt on sitten niiin mahtava äklömakeeta ettei tosikaan. Lähtee makeannälkä ensimmäisestä lusikallisesta.
Suklaa-suolakinuskitorttu
Pohja:
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
100 g voita
Kinuskitäyte:
1,5 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl hiutalesuolaa
150 g voita
Päälle:
100 g maitosuklaata
0,5 dl kuohukermaa
Saksanpähkinöitä
Paloittele kylmä voi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita
taikina-ainekset nopeasti taikinaksi.
Mulla kun ei monitoimikonetta ole, niin blenderiin vaan. :)
Kääri taikina kelmuun ja anna
levätä kylmässä noin puoli tuntia.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun kelmun välissä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseksi levyksi tai muutama sentti vuoan halkaisijaa suuremmaksi.
Peitä irtopohjaisen piirakka- tai
kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Nosta taikina
vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Peitä reunat alumiinifoliolla.
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja kypsennä pohjaa edelleen noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri ja suola. Lisää paloiteltu voi ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle.'
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Paloittele suklaa kulhossa. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki ja sekoita tasaiseksi.
Valuta suklaaseosta tortun päälle ja lisää pähkinät. Anna tortun olla jääkaapissa tunnin ajan.
Tässä hyvä viikonlopun päiväkahviherkkupläjäys!
Ai niiiiiii,tänään Kuningattaren kulinarismia 2 veeeeee!
-Johanna
-Johanna
Nami nami arvonta
VastaaPoista