perjantai 17. huhtikuuta 2015

Keltainen curry

Thai-ruoka on niiiin herkkua, kun sitä harvoin saa...tai no, voishan sitä tehdä vaikka joka päivä. Helppoahan se on valmistaa, vaikka moni luulee, että se on kamalan vaikeaa. Tässä yksinkertaisen keltaisen curryn ohje:

Keltainen curry

4kpl broilerin sisäfilettä
1kpl punainen paprika
1 kourallinnen  kirsikkatomaatteja
1kpl sipuli
1 tlk kookosmaitoa
2-4 rkl ruskeaa sokeria
1-10 tl keltaista currytahnaa( mä käytin Pirkkaa, löytyy kastikehyllystä, samasta missä pestot yms)
1 loraus rypsiöljyä

Lisukkeeksi riisiä

Laita paistipannu tai wokkipannu lämpenemään kuumaksi, öljyä reilusti pohjalle.
Leikkaa yksi broilerinfile aina kolmeen osaan.
Pese paprika ja kirsikkatomaatit. Lohko tomaatit puoliksi ja paloittele paprika ja sipuli suikaleiksi.
Heitä pala broileria pannuun Jos alkaa ratisemaan niin on tarpeeksi kuuma.
Laita loputkin broilerit pannuun – muussa tapauksessa odottele hetki.
Paista broilerinpaloihin ruskea pinta nopeasti. Ei tarvitse läpikypsyä.
Lisää 1 tl keltaista currytahnaa, 1 tl kookosmaitoa (valkoista osaa) ja 1 rkl sokeria ja pyörittele nopeasti ”karamellisointi” broilerille.
Lisää heti perään valmistellut kasvikset, freesaa minuutti, jonka jälkeen lisää loput currytahnat (maun mukaan, itse laitoin noin 7 tl), sokerit ja kookosmaidot. Anna kiehahtaa ja curry on valmis.

Keitä riisiä lisukkeeksi.




-Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti