torstai 17. marraskuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Maria Tyyster

Voihan vesisade ja loska...mur mur...mutta hei, nyt on hyvä syy pysytellä vaan sisätiloissa ja loihtia vaikka ihanan Kuningatarsiskoni resepti. Olkaa hyvä, marraskuun-Maria, Tangokuningatar vuosimallia 2014.

Maria Tyyster




Maria kertoo:


Kun tekee nykyään paljon ruokaa kotona, meinaa loppua välillä ideat kesken. Ja varsinkin, kun kalaa pitäisi syödä jopa kahdesti viikossa, pitää itse välillä soveltaa. Itse olen alkanut kokeilemaan vaihtelun vuoksi nyt myös erilaisia erityisruokavalio-ruokia ja huomannut, että tosiaan ruoka ei aina välttämättä tarvitse sitä rasvaisinta kermaa tai voita maistuakseen hyvältä. Ennen vannoin täysin kerman ja voin nimeen, mutta kyllä sitä näköjään löytää terveellisempiä, uusiakin herkkuja! Jotenka tässä resepti sitruunaiseen lohipastaan, joka on maidoton ja gluteeniton! 

SITRUUNAINEN LOHIPASTA

200g gluteenitonta pastaa (itse suosin maissipohjaista, soijatonta pastaa)
suolaa

1 punasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl kookosöljyä
1prkl (2dl) Plant Original Creamy Cooking, kauravalmiste (korvaa kerman)
150g Kylmäsavulohta
Sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
Sitruunapippuria
suolaa
tuoretta tilliä

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Älä anna pastan kiehua liian pehmeäksi.
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota kookosöljyssä pannulla. Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada sekaan Plant kauravalmiste, pilkottu kylmäsavulohi ja sitruunan kuori. Mausta sitruunamehulla, sitruunapippurilla, suolalla ja tuoreella tillillä. Sekoita keitetty pasta sekaan ja anna hautua n. 10min! Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa! Valmista annosta voit maustaa vielä sitruunalla ja tuoreella tillillä, mielesi mukaan. 


Terv. Maria :)
Kiitos Maria!
Tässä tunnelmia tangomarkkinoilta 2015: https://www.youtube.com/watch?v=p59z5oc8M7w 
 Eiköhän meikäläinenkin pian jotain respetejä taasen kirjoittele tänne,niitä on tuolla plakkarissa kyllä.
-Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti