Mun ihanat Kuningatarsiskot vaan jaksaa ilahduttaa meitä upeilla resepteillään ja tämän kuun reseptin on laatinut mun hyvä ystäväni, joka on tangokuningatar vuodelta 2003
Saija Tuupanen
Saija kertoo:
" Enkelten kakku on hyvänmielen tuoja!
Olen saanut tämän ohjeen vuosia sitten ystävältäni ja tämä leivos kuuluu
kyllä minun juhlapöydän herkkuihin.
Kiireisenä ihmisenä pidän myös siitä ettei tätä tarvitse "paistaa"!!
Ja paranee vaan kun on yönyli jääkaapissa.
Helppo mutta myös juhlava herkku! "
Enkelten kakku
Pohja:
300g kaurakeksejä
100g voi sulaa (tai niin paljon, että keksimurut tarttuu toisiinsa)
Täyte:
5 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruuna -tai limemehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl kinuskikastiketta
1 rkl vanilijasokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
3 dl puolukoita (tai muita punaisia marjoja)
Koristeluun:
2 dl marjoja
1/2 dl kinuskikastiketta
Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa.
Lisää voisula ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(~2cm). Vuoan pohjalle kannattaa levittää leivinpaperi niin, että se tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Liota liivatelehtiä 5-10 min runsaassa kylmässä vedessä.
Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston joukkoon ja mausta vaniljalla.
Flora Vispi ja lisää se tuorejuuston joukkoon.
Lisää liivateseos tuorejuustovaahtoseokseen. Lisää lopuksi jäiset marjat.
Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.
Kiitos Saija!
Käyhän kuuntelemassa Saija enkelimäistä laulua:
https://www.google.fi/search?q=myrskyn+j%C3%A4lkeen+kirkastuu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=fi-fi&client=safari
Upee kiva ohje täytyy joskus kokeilla kuulostaa hyvältä 😊👍
VastaaPoista