tiistai 13. syyskuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Saija Tuupanen

Mun ihanat Kuningatarsiskot vaan jaksaa ilahduttaa meitä upeilla resepteillään ja tämän kuun reseptin on laatinut mun hyvä ystäväni, joka on tangokuningatar vuodelta 2003
 
Saija Tuupanen 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saija kertoo:
" Enkelten kakku on hyvänmielen tuoja!
Olen saanut tämän ohjeen vuosia sitten ystävältäni ja tämä leivos kuuluu
kyllä minun juhlapöydän herkkuihin. 
Kiireisenä ihmisenä pidän myös siitä ettei tätä tarvitse "paistaa"!! 
Ja paranee vaan kun on yönyli jääkaapissa. 
Helppo mutta myös juhlava herkku! "

Enkelten kakku

Pohja:
300g kaurakeksejä
100g voi sulaa (tai niin paljon, että keksimurut tarttuu toisiinsa)

Täyte:
5 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruuna -tai limemehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl kinuskikastiketta
1 rkl vanilijasokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
3 dl puolukoita (tai muita punaisia marjoja)

Koristeluun:
2 dl marjoja
1/2 dl kinuskikastiketta 

Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa. 
Lisää voisula ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(~2cm). Vuoan pohjalle kannattaa levittää leivinpaperi niin, että se tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Liota liivatelehtiä 5-10 min runsaassa kylmässä vedessä. 
Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston joukkoon ja mausta vaniljalla. 
Flora Vispi ja lisää se tuorejuuston joukkoon. 


Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun. 
Lisää liivateseos tuorejuustovaahtoseokseen. Lisää lopuksi jäiset marjat. 
Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.

Kiitos Saija!

Käyhän kuuntelemassa Saija enkelimäistä laulua:

https://www.google.fi/search?q=myrskyn+j%C3%A4lkeen+kirkastuu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=fi-fi&client=safari 
 

-Johanna


1 kommentti:

  1. Upee kiva ohje täytyy joskus kokeilla kuulostaa hyvältä 😊👍

    VastaaPoista